Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Når det regner

Det hender at det regner her også, selv om det er et av landets mest solrike områder. Vi har samlet noen tips i tilfelle regnvær.

Nyte

Unn deg en unik smaksopplevelse og kombiner gjerne med galleribesøk eller handel i gårdsbutikkene i Fruktbygda og Bø.

På Lindheim frukt kan du gå på eplemost- og ølsmaking. Her produseres godt øl på mikrobryggeri - kjøp en fjøl med fire ulike smaker og nyt livet. Eplemost lages av mange ulike sorter eple, og får sin karakteristiske egenart, duft, farge og smak fra de ulike sortene. I Fruktbygda kan du besøke noen av landets beste eplemost-produsenter som kan smykke seg med medaljer i NM i eplemost for den friske drikken. Sunt og forfriskende.

Lerkekåsa Vingård og galleri tilbyr vinsmaking av egenprodusert vin fra lokale råvarer. Rognebær, bringebær, skogsbær, kirsebær, eple og egne druer blir forvandlet til nydelig, frisk vin.

Et restaurantbesøk er også hyggelig, og fint å kombinere med shopping.

Museer

Herskapelige Ulefos Hovedgaard, folkekulturelle Bø Museum og Evju bygdetun tilbyr alle opplevelser du vil huske.

Dukk inn i eventyret fra Napoleontiden på Ulefos Hovedgaard og møt de dyktige guidene som tar deg med tilbake til en tid med herskap og tjenere.

Bø Museum kan du se hvordan det gamle bygdesenteret i Bø vokste fram, og lære om hardingfelemakeriet i Bø med en av europas største felemakerslekter. Mange interesserer seg også for utstillingen som viser noen av våre vakre folkedrakter. Ta deg også en tur på Kvennøya, friluftsarealet med en gammel husmannsplass som hører til museet.

Opplevelsesgården Evju Bygdetun lar barna få oppleve gårdslivet slik det var for 100 år siden. Her kan man møte dyr og gårdsfolk og nyte et gårdsmåltid. Fredager bakes det brød i steinomnen på gården.

Aktiviteter

Vi anbefaler å prøve regnbading og regnpadling. Du blir våt, akkurat som når det ikke regner. Kino og innendørs badebasseng med sauna er også et godt alternativ, prøv Gullbring Kulturanlegg.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.