Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Natur- kultur og smaksopplevelser

Nyt kortreist mat og drikke rett fra frukthagene, bikubene, gårdsbakeri og ølbryggeri. 

I Midt-Telemark kan du både padle og sykle langs Telemarkskanalen samt besøke gårdsbutikker og historiske landmerker som eks. Ulefos Hovedgaard. Nyt også kortreist mat og drikke fra frukthagene, bikubene, gårdsbakeri og ølbryggeri. Skjekk også ut kunstutsillinger i koselige gallerier.

 

Høres det ikke deilig ut å vandre eller sykle i områdene rundt i Fruktbygda Gvarv, med tusenvis av trær fulle av epler, plommer, bringebær og moreller? Hva med å smake på varene hos prisbelønte Lindheim Ølkompani  eller verdens nordligste vingård -Lerkekåsa Vingård? Eller besøke det levende museet Evju Bygdetun, nyte god mat laget med råvarer fra hagen, og bli kjent med folkekulturen? 

 

Sykling i fruktlandskapet kan by på herlige overraskelser

 

I Midt-Telemark kan du la sommeren suse avgårde mens du nyter glade dager i et område fullt av kulturelle inntrykk. Enten du velger sykkel, bil, bobil eller båt som transportmiddel, er mulighetene mange. Som Norges frukthovedstad er Gvarv naturligvis rik på førsteklasses smaksopplevelser, og disse kan enkelt kombineres med besøk i galleri og gårdsbutikker. Vi anbefaler også en tur innom kunstner- og operahjemmet Villa Lunde, som ligger tett på Telemarkskanalen i Lunde. Her arrangeres det regelmessige konserter, og du kan også besøke både galleri og butikk. Sanselige opplevelser har blitt et begrep som fanger stemningen her, sier Marianne Dale i Visit Bø.

 

Som Norges frukthovedstad er Gvarv naturligvis rik på førsteklasses smaksopplevelser

 

Smaking av lokal drikke på Lerkekåsa Vingård og Galleri

 

Kulturelle attraksjoner langs Telemarkskanalen

Voksne reisende bør definitivt også ta seg en tur med kanalbåt på TelemarkskanalenMS Telemarken seiler daglig fra Fruktbygda ved Norsjø Hotell på Akkerhaugen til Lunde. En fin halvdagstur som kan kombineres med flere opplevelser i området.

 

Øvre Verket har mye å by på, også utstilling

 

Også Ulefos Hovedgaard har mye å vise frem av både utstilling og historie

 

-Her finnes det kulturelle attraksjoner langs hele ruta. På Ulefoss har du store kontraster med både slott og arbeidsboliger. Med utsikt over Norsjø og Telemarkskanalen er flotte Ulefos Hovedgaard klare til å ta deg med på omvisning  i den herskapelige sommerboligen til 1814-minister Niels Aall. Kun et steinkast unna finner du også Øvre Verket, en samling av arbeidsboliger som tidligere tilhørte Ulefoss Jernverk. I dag finner du galleri, sommerbutikk, jernverkutstilling og restaurant her. Frem til midten av august kan du få med deg gratis guiding "Olines Historie", hver tirsdag og torsdag kl. 14-15.

 

Padling på Telemarkskanalen

 

Aktive dager ved Telemarkskanalen

– Å padle gjennom slusene er en herlig tur som flere og flere begir seg ut på, samtidig som å sykle langs kanalen virkelig er en opplevelse å anbefale. Hvis du ikke har med eget utstyr kan det leies på Telemark Kanalcamping ved Lunde sluse, hvor du også kan kjøpe kart og få gode råd og anbefalinger. Enten du sykler eller padler finnes det mange gode alternativer. Dette er en reise som vil skape minner for livet, lover Marianne.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.