Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Lifjell toppturområde

Lifjellplatået i Telemark har over 20 topper på over 1000 moh. 

Lifjell er et svært fjellområde på nærmere 200 km2, som dekker store deler av kommunene Bø, Hjartdal, Notodden og Seljord i Telemark. Høyfjellsterrenget er som et Jotunheimen i miniatyr, med flere flotte topper over 1200 moh.

Vandrerutene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, og passer like godt for erfarne vandrere som familier med små barn. Det finnes detaljerte turbeskrivelser og kart over Lifjell-området, og de fleste turene er godt skiltet og merket.

Fra toppene har du utsikt helt til Kragerø-kysten, Seljord og Kongsberg på klare dager. Du ser også hele Midt-Telemark i panorama, med sine langstrakte åkre og flotte kulturlandskap. 

Flere hardingfeleslåtter er oppkalt etter fjelltoppene, slik som Øysteinnatten og Jøronnatten. På vindfulle dager hører du suset av fjellets egne toner og kanskje er du en av dem som forstår hvorfor Lifjell har inspirert både spelemenn og eventyrdiktere gjennom tidene. Asbjørnsen og Moe samlet flere folkeeventyr fra området som bærer en rik fortellertradisjon.

På Lifjell finner du en rekke fjellfriske fiskevann med muligheter for å fiske ørret. Fiskekort kan kjøpes bl.a. hos Brukås Sport, Bøgata 56, og på nettsiden til inatur.

Beste tidspunktet for vandring på Lifjell er sommer og høst, fra mai/juni til slutten av oktober. Dette avhenger selvsagt av vær, og kommer an på hvor tidlig/sent snøen smelter på våren og hvor tidlig/sent snøen begynner å falle på høsten.

Aktuelle lenker

Ta gjerne kontakt med turistkontoret i Bø for informasjon, eller hjelp ved booking av overnatting for din vandretur: turistkontoret@boitelemark.com // tlf. 41 45 22 29.

Det beste utgangspunktet for vandring på Lifjell er Bø i Telemark. 

Hytter på Lifjell, eller hotell og campingplasser i Bø.

Det finnes både turkart for hele Lifjell området og for enkelte vandreruter.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.