Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Bø Museum

Bø Museum er åpent i sommersesongen.

Adresse
Oterholtvegen 148, 3800 Bø
Tlf. 97185592
post@bomuseum.no 

Åpningstidene er: tirsdag-søndag kl. 12:00-17:00

 Åpen i hele juli frem til 29.07.18 (som er siste dag).

Billettpris: Voksen kr. 70. Barn kr 30.

Årets sommerutstilling 2019:

Husmannsminne frå Bø - Gjenstandar og foto frå husmannsplassar i Bø. Det er verdt turen innom ;)

Bø Museum En dag på Bø Museum byr både natur- og kulturopplevelser. Oterholt var det første handelsstedet og bygdesenteret i Bø, og ligger ved brua som krysser Bøelva på vei mot Liheia. Fra gammelt av ble plassen kaldt ”Tatergata”. Trolig fordi det var yrende folkeliv, handel og vandel her - et sted folk søkte til.

Landhandelen Åheim, som er fra 1898, er komplett med pakkbu, eldhus og bustad. I det gamle handelshuset Åheim, kan du oppleve hvordan handelen gikk for seg i gamle dager. Du får også et innblikk i hvordan det var å leve på den tida handelstaden hadde sine glansdager. I bua er det flotte varer til salgs. 

I tunet ligg også Åsestugo, et vakkert og typisk 1700-tals hus med rosemåla interiør.

Friluftområdet Kvennøya er en del av museet. Her finner du en husmannsplass med stover, fjøs, badstue og smie, og den observante gjesten vil finne tufter etter den gamle mølleplassen (herav navnet Kvennøya, altså Kvernøya) og andre virksomheter. Kvennøya ble kåret til det viktigste friluftsområdet i Bø kommune i 2007, og er kommunens tusenårsstad. Lokalbefolkningen benytter elva som fiskeplass og badeområde med naturlege sklier når elva går rolig nok til dette.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.