Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Planetene: Marinemusikken

Forestillingen Planetene er et møte med storslått orkestermusikk, akrobatikk i verdensklasse og storslått videokunst.

Planetene er basert på musikk av den britiske komponisten Gustav Holst. Holst inspirerte mange senere komponister, blant dem mannen bak filmmusikken til Star Wars, John Williams. Forestillingen er en helt ny måte å sette verket sammen, spille det og visualisere det på: Sammen med hele korpset fra Marinemusikken, artister fra britisk nysirkus og visuelle effekter og filmer, blir publikum med på en musikalsk romferd fra tusenvis av år tilbake, til 1900-tallets månelanding, og ikke minst til moderne tids Star Wars og fremtidens science fiction.

 

Prisvinnende forestilling

Forestillingen er tidligere vist for ungdomsskoleelever i Vestfold og mottok i 2017 prisen ”YAM Awards Best large ensemble” for å ha vært den beste europeiske skoleforestillingen i 2016 i sin størrelse. Med på forestillingen er Kongelige norske marines musikkorps, Bjarte Engeset (dirigent), Matthew Pasquet (nysirkusartist), Imogen Huzel (nysirkusartist) og David Chocron (videokunst).

Dette skoleåret er det ungdomsskoleelever i Telemark som får oppleve denne fantastiske forestilingen, og nå også publikum i Bø.

 

Bø skulemusikk

Konserten innledes med en avdeling med Bø skulemusikk. Korpset teller i skoleåret 2018/19 over 90 musikanter med små og store, og det er hovedkorpset som deltar på denne konserten. Korpset feiret 50 år i 2017 med jubileumstur til USA. Korpset deltar på mange ulike arrangement gjennom året som juleshow, Hjertnesfestivalen, konserter, festivaler og turer. Korpset forsøker å kunne tilrettelegge og inkludere alle som prøver seg på korpsinstrument.

 

Marinemusikken

Kongelige Norske Marines Musikkorps, Marinemusikken, er et av fem profesjonelle forsvarskorps i Norge. Korpset ble opprettet i Stavern så tidlig som i 1820 og har hatt base i Horten i Vestfold siden 1850. Marinemusikken består i dag av 29 musikere med høy utdanning og stor kunstnerisk kompetanse.

Marinemusikken gjør hvert år en rekke viktige oppdrag for Forsvaret i Norge og bidrar også til økt synlighet og fokus på den viktige funksjonen Forsvaret har i samfunnet ved sin utstrakte konsertvirksomhet rettet mot det sivile publikum. Korpset gjennomfører omlag 130-150 oppdrag årlig.

 

Gullbring Kulturanlegg – Storsalen

Torsdag 17. Januar kl. 18.30

Forestillingen varer 100 minutter

 

Billetter:

Ordinær: 165,-

Barn: 115,

Adresse

Gullbringvegen 34
3800 Bø i Telemark

https://ebillett.no/gullbringkulturanleggogbokino/145713

Powered by tellUs

Kontakt

Telefon: 35 06 03 90

Tider

Tor ( 17.01 - 17.01 )
18:30 - 21:10 STORSALEN, BØ

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.