Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Langrenn

Totalt 80 km med skiløyper prepareres på Lifjell om vinteren. 

Løypekart for Lifjell utleveres på overnattingssteder og i skiutleien/kafeterian i alpinanlegget.
Du kan også laste det ned her:

På Jønnbuplatået finnes det 4 rundløyper på 2-3 km. Disse løypene passer også for små barn. Alle løypene starter fra den store parkeringsplassen på Jønnbu.

Det er også muligheter for mer utfordrende skiturer i nydelig høyfjellsterreng. Varierte løyper i 1000-1100 m.o.h., omkranset av flere topper på opp mot 1300 m.o.h. Hold deg oppdatert på kjøring av skiløypene på Facebook-siden til Lifjell.

Hollane seter ligger idyllisk til midt inne på Lifjell, 9 km fra parkeringsplassen på Jønnbu og 13 km fra Grimås i Seljord. Det er et populært mål for skituristen, og her kan du ta deg en velfortjent rast. Det tilbys enkel servering, og det er mulig å leie hyttene for overnatting. Hollane har 30 sengeplasser fordelt på 3 hytter, og passer ypperlig for ulike grupper, firma og arrangement. Ta kontakt for bestilling/informasjon: 911 20 182 / 412 32 503 / 469 45 516 / n-arnefo@online.no 

Du kan også komme til Hollane med weasel (beltebil). Tar du weaselen kan du gå av på turens høyeste punkt for å nyte høyfjellet på ski det siste stykket. Det har vært seterdrift på Hollane siden 1600 tallet og turistvirksomheten skriver seg helt tilbake til ca. 1920. Stedet har vært drevet av familien Folkestad i flere generasjoner og de ønsker velkommen til fjells. 

Hollane seter er åpent hver dag i vinterferien (uke 8) og påskeferien. Helgeåpen fra uke 8 til påske. Weaselen går kl. 11 og kl. 12 på åpningsdager (føreforbehold, se Facebook for oppdateringer). 
Pris voksen kr. 200 // t/r kr. 300,-
Pris barn kr. 100 // t/r kr. 150,-

Er det ruskevær på fjellet kan Vihus løypene (5 minutters biltur fra Jønnbu) i lavereliggende skogsterreng være et godt alternativ, eller lysløypene nede i bygda.

Det finnes to lysløyper i Bø:

  • På Nordbøåsen
  • I Eikaskogen ved Høyt & Lavt klatreparken

Hold deg oppdatert på kjøring av lysløypene på Facebook-siden til Bø Løypelag.

Se oversikt over andre langrennsløyper i Midt-Telemark her.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.