Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Norsk Eplefest 2018

Velkommen til Norsk Eplefest på Gvarv

​Sauherad har naturgitte gode forutsetninger for fruktproduksjon, og er den viktigste fruktkommunen i Telemark. Midt-Telemark Næringsutvikling tok i 2005 initiativ sammen med frukt- og kulturaktører i Sauherad for å skape en festival for å plassere fruktbygda Sauherad på Norgeskartet.

 

Norsk Eplefest ble arrangert for første gang i 2006. Målet med prosjektet var å samle alle gode krefter i Sauherad under kommunevåpenet, slik at det kan få innhold og mening. Nå er Norsk Eplefest etablert som et eget aksjeselskap og drar videre det gode arbeidet som ble satt i gang. Det er satt fokus på en viktig næring i regionen, vi har fått fram kunst- og kulturlivet og frivillige lag og organisasjoner, og vi har bidratt til at innbyggerne har blitt litt mere stolte av bygda si.

 

I forbindelse med markedsdagen i Gvarv sentrum siste lørdag i september som er hovedarrangementet til Norsk Eplefest, blir det også arrangert en rekke andre arrangement og aktiviteter rundt om i fruktbygda.

 

Norsk Eplefest ønsker at besøkende og de som bor i distriktet kan få interessante og hyggelige opplevelser med vandringer, utstillinger, blomsterdekorasjoner, konserter, gudstjeneste, jubileer, gardsbutikker og mye annet som lokalsamfunnet har å by på for store og små. På markedsdagen er det presentasjoner av prisvinnere og underholdning ved lokale musikere og sangere fra scenen på Gvarv stasjon.

 

 

Program for 2018:

Åpne gardsutsalg hver dag!

 

Torsdag 27. september

15.00-17.00 Eldres Eplefest på Furumoen, Furuheim og Sauherad Bygdeheim – Program ved kulturetaten i Sauherad kommune og eplekakeservering ved Sauherad Bygdekvinnelag. Åpent for alle.

 

Fredag 28. september kl. 18-24

– Nattåpne atelier og gallerier.

– Galleri Nyhuus: Utstillingsåpning med årets eplefestkunstner.

 

Kl. 10:00: Eplevandring på fruktbare stier fra Nes kirke til Gvarv. Mulig med parkering på Sagavoll og transport til Nes kirke kl. 9.15.

 

Lørdag 29. september – Markedsdagen

Kl. 10-16.30: Markedsdag i Gvarv sentrum
Skaff deg høstens forsyninger av frukt og grønnsaker og opplev sang, musikk, epledans, handel og folkeliv. Smaksopplevelser med lokal mat og frukt og andre varer av høy kvalitet. Lek, moro og aktiviteter for barna.

Kl. 12.00 Offisiell åpning av Norsk Eplefest 2018, utdeling av Årets Gulleple, avduking av årets Epletavle, presentasjon av Årets Eplefestkunstner, kulturinnslag med solister og Eplebandet. mv.

Kl. 15.30 Sceneprogram med underholdning og musikk ved Eplebandet og solister

Utdeling av ungdommens kulturpris, UngKulPris 2018

Kåring av beste bod.

Kl. 16.05 Trekning av kunstverk av Årets Eplefestkunstner og eplekasser på inngangsbilletter.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.