Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Fiske

Fiske i fjellvann, skogselver eller selveste Telemarkskanalen

Noen holder fiskeplassene hemmelige. Ikke vi, for vi har så mye fisk i vannene og elvene. 

I området finner du utleie av båter og salg av fiskekort. Barn under 16 år fisker gratis. Skal du fiske laks eller sjøørret i Bøelva og Sauarelva må du i tillegg betale statlig fiskeavgift. Du kjøper fiskekort hos Brukås Sport i Bø sentrum (Bøgata 56), tlf. 35950617.

Lifjell
Lifjell er Midt-Telemarks fjellområde og innehar en rekke vann med gode muligheter for å fiske ørret. Fiskekort kan løses på en rekke steder, også i betalingskasser på vei inn i området. Det er egne fiskekort for Gavlesjå, Vatnar og Reskjemvatnet. 

Bøelva 
Elva renner fra Seljordsvannet og ut i Norsjø. Elva er en tradisjonell god ørretelv men du kan også få sik på kroken. Fra Oterholtfossen og ned til Norsjø kan du også prøve fiske etter laks og sjøørret i perioden 1. juni-30. september. Regler for fiske etter laks og sjøørret finner du på www.inatur.no. I den nederste delen av elva finnes det også gjedde. Gode fiskeplasser kan være området Herrefoss og Oterholtfossen. Ved Sanda camping er det også tilrettelagt fiskesti. 

Andre steder 
Seljordsvannet, Norsjø, Heddalsvannet, Sauarelva og Telemarkskanalen kan også by på rikt fiske etter ørret, abbor, røye, sik, gjedde og suter. Med andre ord spennende fiske for enhver smak! Fiskekort for disse stedene selges i en rekke utsalgssteder i tilknytning til vanna. 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.