Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Evju Bygdetun

I Eldhuset på Evju Bygdetun kan du nyte god, lokal mat i historiske og kulturelle omgivelser. Hvis du er heldig kan du få kjøpt rykende fersk brød fra steinovnen og hver lørdag i juli tilbyr de stulsmat av forskjellig slag.

Evju Bygdetun Sauherad er eit levande og interessant bygdetun og museum i Midt-Telemark, 4 km frå Gvarv mot Hørte og 6 km frå Bø sentrum. Dei gamle husa er frå 17- og 1800-talet. Både inventar og dei mange bruksgjenstandane fortel om ein gard der eigarane heldt fast på bygdetradisjonane. Særmerkt er den store samlinga med stasknivar og sprangarbeid. Fleire hus er flytta til garden etter at det blei testamentert til bygdetun i 1975. Desse husa formidlar levd liv til kjente kulturberarar som felespelar Møllarguten, beltevevar Hælge Storskot Indleggen, rosemålar Olav Hansson og eventyrteiknar Th. Kittelsen. Museumssamlinga har kopiar av alle måleria og eventyrteikningane som Erik Werenskiold fann modellar til her i bygda i 1880-åra.

Garden er i drift med dyr på beite og smådyr ein kan kose med om sommaren. Små og store er velkomne til å oppleve ein ekte eventyrgard i "Sauherad - et sant eventyr".

Om sommeren er tunet åpent hver dag, i tillegg tar de i mot bestilling fra grupper og lag hele året. Mange feirer bryllup og andre merkedager på tunet. De skreddersyr opplevelser for ulike grupper etter avtale (opp til 80 stk.)

Adresse

Sætrevegen 44
3810 Gvarv

www.evjutunet.no

Powered by tellUs

Kontakt

E-post: post@evjutunet.no
Telefon: 35 95 57 08
Mobiltelefon: 93 20 93 55

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.