Bø Sommarland Lifjell Telemarkskanalen Fruktbygda

Lille Eyolf: Teater Ibsen

Lille Eyolf: Teater Ibsen

Storsalen Onsdag 25. april kl.19.00

 

«Har dere noe som gnager her i huset?»

 

Lille Eyolf er kanskje Ibsens mest mystiske, magiske og mørke stykke. Et drama om å miste et barn, miste seg selv – og gjenoppstå på nytt.

I Teater Ibsens versjon har vi hentet inn tekstutdrag fra andre Ibsen-stykker, fra Kirkegaard og Jens Bjørneboe. Vi kan love deg en versjon av Lille Eyolf du neppe har sett maken til!

Alfred Allmers har nettopp kommet hjem fra en fjelltur. Turen har gitt ham ny innsikt: I stedet for å fullføre avhandlingen sin om «det menneskelige ansvar», skal han ta det menneskelige ansvar – i kraft av å ta seg bedre av sin handikappede sønn, Eyolf.

Eyolf er delvis lam etter å ha falt ned fra stellebordet som spedbarn. Grunnen til at ekteparet Alfred og Rita ikke passet på, er at de hadde sex. Eyolf halter derfor rundt som en kronisk påminnelse på foreldrenes omsorgssvikt.

Ekteparets kjærlighetsliv er så godt som dødt, til Ritas store fortvilelse. Barnet er i veien. «Jeg skulle ønske jeg aldri hadde født ham», sier hun rett ut. Det er da Rottejomfruen banker på døren, og spør om det ikke kan være slik at de har «noe som gnager her i huset»…

Teater Ibsen har hentet inn et fantastisk internasjonalt team til å iscenesette dette mørke dramaet. Den tyske regissøren Silvia Rieger har jobbet ved det prestisjefylte teatret Volksbühne i Berlin i 25 år, og satte nylig opp, og spilte hovedrollen i Kong Lear på deres hovedscene. Hun tar med seg sin faste franske scenograf, Laurent Pellessier.

 

Medvirkende:

Mari Dahl Sæther, Mathilde Skarpsno, Ola Otnes, Stian Isaksen, Patrik Asplund Stenseth

Adresse

Gullbringvegen 34
3800 Bø i Telemark

https://gullbring.no/2018/lille-eyolf-teater-ibsen/

Priser NOK
VoksenAntall: 396   
Billetter   kr 315,-    
Powered by tellUs

Kontakt

Tider

Ons ( 25.04 - 25.04 )
19:00 STORSALEN, BØ

Kart

­
­
Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.